7 tipů pro péči o pleť dospívajících

Všichni víme, jak je důležité správně pečovat o pokožku. Pravidelná péče pomáhá udržovat vaši pokožku zdravou, předchází akné a dalším kožním problémům, snižuje viditelnost jemných i hlubších vrásek. Je nám stále doporučováno čistit pleť ráno i večer, také používat hydrataci. V jakém věku ale s péčí o pleť začít?

Začnete-li s péčí o pleť již jako náctiletí, vytvoříte si zdravé návyky péče o pleť, což vám bude ku prospěchu v pozdějším věku. Také je péče nutná jako prevence proti vzniku akné a jiných kožních problémů.

Nicméně správnou péčí o pleť není v tomto případě myšleno 10 kroků a spousta přípravků. Nejlepší péče o pleť pro dospívající by měla být jednoduchá, aby se mohla snadno dodržovat. Čím méně přípravků, tím lépe. Základní přípravky, které nemusí být ani příliš drahé, vám budou úplně stačit.

Seznamte se s našimi nejlepšími 7 tipy jak správně pečovat o pleť u teenagerů, abyste udrželi zdraví své pokožky a vytvořili si zdravé návyky péče o pleť.

PROČ JE PRO TEENAGERY DŮLEŽITÉ DODRŽOVAT PÉČI O PLEŤ?

Je mnoho důvodů proč je péče o pleť důležitá, zejména tedy u teenagerů. Mnoho náctiletých se potýká s kožními problémy, které pro ně mnohdy bývají frustrující. Naštěstí, pokud se začne s péčí o pleť hned, jakmile udeří puberta, může se těmto problémům, zejména akné, předcházet nebo je úspěšně řešit.

Pokud trpíte akné jako teenager, existuje řada přípravků, které pomáhají akné předcházet nebo ho léčit. Produkty, které obsahují benzoylperoxid a kyselinu salicylovou jsou při léčbě akné velice prospěšné. Je však důležité konzultovat váš problém s odborníkem, nejlépe dermatologem, protože léčba závisí nejen na typu pleti, ale také na příčině vzniku akné. 

Ne nadarmo se říká: “Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš”. U péče o pleť toto platí dvojnásob. Pokud začnete již v mládí, s největší pravděpodobností budete pokračovat i v pozdějším věku. Například, pokud se naučíte používat čistící a hydratační přípravek teď, zcela jistě v tom budete pokračovat, až budete starší. 

I když jsou problémy jako suchá pleť a akné zcela normální a běžné, mnohdy jsou u mladých lidí důvodem nízkého sebevědomí. Správnou péčí o pleť můžete předejít i těmto problémům.

KDY BY MĚLI DOSPÍVAJÍCÍ ZAČÍT PEČOVAT O SVOU PLEŤ?

Přesný věk, kdy by se mělo s rutinou péče o pleť začít, se liší u každého dospívajícího v závislosti na typu pleti. Například, pokud máte pleť náchylnou k tvorbě akné, možná budete chtít začít používat kyselinu salicylovou o něco dříve, abyste akné potlačili v zárodku. Nebo, pokud máte kombinovanou pleť, dobrým nápadem bude začít s peelingem, abyste vyčistili zablokované póry, které způsobují mastnotu.

Nezapomeňte však, že konzultace s dermatologem Vám zajistí to, abyste zvolili správné produkty péče o pleť vhodné pro dospívající, a které budou vyhovovat vašemu typu pleti.

Péče o dospívající pleť by neměla být složitá. Nemusíte používat luxusní séra nebo produkty proti stárnutí a rozhodně by to nemělo zabrat příliš mnoho času. Když se naučíte starat o pleť, budete vědět, co vaše pleť potřebuje a jak se o ni správně starat.

Pokud si tedy nejste jistí, jak na správnou rutinu, zde je 7 tipů, jak se o dospívající pleť starat. 

1. Začněte s jemným čistícím přípravkem

Prvním krokem v péči o dospívající pokožku by mělo být čištění a to šetrným čistícím přípravkem ráno a večer. V dospívání je pokožka velmi citlivá a náchylná k podráždění, takže je důležité zvolit čistící přípravek se šetrnými složkami.

Pokud dospívajícího trápí akné, osvědčí se mu čistící přípravek s benzoylperoxidem ve složení. Zabraňuje vzniku akné. Další důležitou složkou nejen u čistícího přípravku je kyselina hyaluronová, která dodá pokožce hydrataci. Pokud je totiž pokožka vysušená, začne produkovat více mastnoty, která vede ke tvorbě akné.

2. Používejte ochranný UV přípravek po celý rok

Ochranný krém je jedním z mála přípravků, které by se měly používat bez ohledu na věk. Krém chrání vaši pokožku před škodlivými slunečními paprsky a snižuje riziko vzniku rakoviny kůže.

Neměly by to být ovšem jakékoliv ochranné přípravky. U dospívající pleti doporučujeme používat přípravky s tzv. minerálními nebo také fyzikálními ochrannými UV filtry. Minerální filtry, které najdete také v přípravcích Colorescience, jsou látky jako oxid zinku a oxid titaničitý. Nejenom, že jsou tyto látky bezpečné a pokožku nezatěžují, ale poskytnou ji absolutní ochranu před poškozením UV zářením.  

3. Denníhydratace

Pokud máte mastnou pleť nebo pleť se sklony k tvorbě akné, možná se další hydrataci snažíte vyhnout. Ve skutečnosti je každodenní hydratace velmi důležitým krokem i u mastné a aknózní pleti. Jak jsme se již zmiňovali, vysušená pleť paradoxně produkuje více kožního mazu a to může vést ke tvorbě akné.

4. Používejte nekomedogenní produkty

Nekomedogenní produkty péče o pleť jsou produkty, které jsou formulovány tak, aby neblokovaly póry. Jinak řečeno, že nezpůsobují tvorbu černých a bílých komedonů. Při výběru jakéhokoliv přípravku péče o pleť doporučujeme pečlivě prostudovat složení a informace na etiketě, abyste se ujistili, že je nekomedogenní.

5. Včasná léčba akné

Dalším důležitým tipem jak se dobře starat o dospívající pleť je začít s léčbou akné co nejdříve. V období puberty je akné velmi často způsobeno hormonálními změnami, neznamená to ale, že samo odezní. Ve většině případech je nutné akné léčit. Dobrá zpráva ale je, že čím dříve s léčbou začnete, tím rychleji se ho zbavíte.

Poraďte se s odborníkem, jaká léčba pro vás bude vhodná.

6. Vyhněte se spaní v make-upu

Víme, že někdy bývá odlíčit se po dlouhém dni trochu únavné. Je to ale velice důležité, kvůli zdraví vaší pleti. Jít spát s make-upem může způsobit podráždění pokožky a tvorbu pupínků.Takže by čištění pleti před spaním mělo být pro vás prioritou.

Pozn.: Odstraňte make-up a nečistoty jemným čistícím přípravkem a poté použijte hydratační přípravek.

7. Zvolte jednoduchou rutinu

Teenagerům stačí používat jen pár základních přípravků, nepřehánět to s exfoliací a nedotýkat se pokožky špinavýma rukama. Mladé dospívající pleti bude stačit dodržovat tato jednoduchá pravidla.

JAK VYBRAT KVALITNÍ PRODUKTY PRO PÉČI O PLEŤ DOSPÍVAJÍCÍCH?

Výběr produktů péče o pleť samozřejmě závisí na individuálních potřebách. Přesto existuje několik obecných rad pro výběr kvalitních kosmetických produktů.

Multifunkční sérum pro korekci zarudnutí All Calm® je mezi kosmetickými specialisty jedním z oblíbených produktů Colorescience pro mladistvou pleť. Je ideální pro citlivou pokožku a pomáhá zklidnit zarudnutí a podráždění. Všem klientům také doporučujeme pravidelně používat minerální ochranný krém s oxidem zinečnatým, který neobsahuje chemické složky a spolehlivě chrání pokožku  před slunečním zářením.

Ochranný krém Even Up® pro korekci pigmentace SPF 50 vyrovnává tón pleti a zároveň ji chrání před modrým světlem a slunečními paprsky.

PODPORUJTE ZDRAVÍ A KRÁSU POKOŽKY

Udržování dobré rutiny péče o pleť během vašeho dospívání je skvělý způsob, jak si zachovat zdravou a krásnou pleť. Stačí vám pár kvalitních produktů a pár minut ráno a večer.

Začít je jednoduché. Colorescience nabízí širokou škálu produktů péče o pleť, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitních surovin a jsou bezpečné pro dospívající. V nabídce jsou různé produkty, které řeší běžné problémy pleti a mohou vám pomoci dosáhnout vašich cílů v péči o pleť. Ať už tedy hledáte minerální ochranný krém nebo nekomedogenní sérum, které vám pomůže se zarudnutím, v Colorescience najdete ty nejlepší produkty péče o pleť pro dospívající. Jsme si jisti, že každý zákazník si mezi produkty Colorescience najde svůj oblíbený.

Prohlédněte si katalog Colorescience na našem webu a kontaktujte specialistu, který vybere tu nejlepší péči pro vaší dospívající pleť.

Původní článek: www.colorescience.com

Předchozí příspěvek
5 důvodů proč potřebujete ALL CALM™
Následující příspěvek
Ochranný pudr ve štětci Sunforgettable® Total Protection™ Brush-On Shield | NEWBEAUTY®

Podobné články

Špičkové opalovací přípravky pro dokonalou pokožku

Total Eye™ 3-v-1 — nepostradatelný nástroj pro Zoom meetingy | Allure

Ochranný pudr ve štětci Sunforgettable® Total Protection™ Brush-On Shield | NEWBEAUTY®